Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi6
mod_vvisit_counterIeri65
mod_vvisit_counterSapt. aceasta6
mod_vvisit_counterSapt. trecuta770
mod_vvisit_counterLuna aceasta2063
mod_vvisit_counterLuna trecuta9458
mod_vvisit_counterTotal1311841

We have: 2 guests, 1 bots online
Azi: Iun 18, 2018

O noua manastire, centru cultural si social-misionar in Valea Almajului

In aceasta toamna, mai precis in decursul, lunii septembrie, in centrul Vaii Almajului va fi pusa piatra de temelie a unui ansamblu manastiresc, cultural, social si pentru tineret. Manastirea va fi deservita de calugarite si va avea un rol misionar, pe langa aceasta va functiona un camin pentru batranii nevoiasi si un centru pentru tineret in cadrul caruia se vor desfasura pe perioada verilor actiuni spirituale, artistice, culturale, recreative si tabere pentru tineri. Dorim ca in cadrul acestu asezamant sa se desfasoare actiuni nu doar spirituale sau sociale, dar si culturale. Proiectul manastirii este prevazut cu sala de conferinta, biblioteca, muzeu, ateliere de creatie.

Ideea acestui asezamant monahal a luat fiinta in urma cu aproximativ doi ani, gasindu-si locatia exacta in aceasta vara, in imediata apropiere a intersectiei de la Stajari (Bozaru), pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, dorindu-se a fi continuatoarea unei vechi vetre monahale crestin ortodoxe medievale, atestata documentar de catre rescriptele maghiare, in acest perimetru sau in imediata apropiere.
Asezamantul manastiresc va avea menirea revigorarii si mentinerii spiritului autentic de traire crestin ortodoxa din Valea Almajului, a culturii nationale si redescoperirea vocatiei sociale a Bisericii noastre, cat si angrenarea tinerilor in viata spirituala si culturala a societatii in care traim.

Pentru inaltarea acestui sfant locas, avem nevoie de multa rugaciune si de sustinerea morala a tutror almajenilor si nu numai. Toti care doriti sa va implicati in derularea acestui proiect o pueti face in primul rand prin rugaciune apoi mediatizand acest plan sau sustinandu-l material.

La ora actuala ne confruntam cu o dilema in ceea ce priveste denumirea ce o va purta manastirea. Dorim ca denumirea sa fie una reprezentativa pentru Valea Almajului si scopul acestui asezamant, de aceea orice sugestie din partea Dvs. va fi foarte importanta. Orice parere cu privire la denumirea asezamantului sau alte sugestii, sfaturi sau pucte de vedere pot fi expediate la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau contul: www.facebook.com/petrica.zamela

Va multumim

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Excelenta ideea unui asemenea site. O zona extrem de pitoreasca cu oameni exceptionali care inca stiu sa pastreze traditiile. Ma leaga extrem de multe de aceasta zona pentru ca atat mama mea cat si sotia mea sunt din Prilipet. Am petrecut momente frumoase acolo.

Petru Cristescu
Oct 05, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localit?tile climatice-balneare si cataractele Dun?rii de Ing. Ion P?s?ric?
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan