Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi293
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1110
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9378
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297924

We have: 47 guests, 2 bots online
Azi: Apr 24, 2018

 

Circa 300 de participanti la Balul Almajenilor din acest an

 


In prezenta a circa 300 de participanti, Balul Almajenilor de anul acesta si-a consumat vineri, 28 februarie, cea de-a XIX-a editie intr-o atmosfera de sarbatoare in care jocul popular, muzica, voia buna si dragostea fata de valorile autentice si traditionale almajene, au fost definitorii in conturarea imaginii evenimentului de vineri.

Costumele populare almajene din colectia lui Alin Turculescu, expozitia de fotografie veche oferita de Asociatia Izvoare Almajene si fotografii cu peisaje din Tara Almajului realizate de tinerii Florina Nica si Catalin Simion, lansarea unei carti: Cum am devenit medic si a ultimului numar al Revistei Almajana, precum si acordarea de diplome de onoare unor tineri din Almaj, ca apreciere a actiunilor lor de promovare a zonei, au fost momentele care au adaugat valoare balului din acest an, fara sa uitam insa, de specatcolul realizat de participanti, mare parte fiind imbracati in costume populare specifice Vaii Almajului sau zonelor adiacente.

Consacratilor solisti de muzica populara, Mihaela Petrovici si Dumitru Stoicanescu, impreuna cu orchestra acestora, li s-au alaturat si doua tinere talente almajene: Maria Badescu si Alin Turculescu, societatea culturala Tara Almajului, oragnizatoarea evenimentului, facandu-si un obicei in a promova astfel de talente in fiecare an.

Merita mentionata si participarea Televiziunii TVR Timisoara, in calitate de coproducator, care speram, ca in curand, va prezenta imagini inedite, pline de farmec si savoare, de la acest Bal al Almajenilor!

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Excelenta ideea unui asemenea site. O zona extrem de pitoreasca cu oameni exceptionali care inca stiu sa pastreze traditiile. Ma leaga extrem de multe de aceasta zona pentru ca atat mama mea cat si sotia mea sunt din Prilipet. Am petrecut momente frumoase acolo.

Petru Cristescu
Oct 05, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan