Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi207
mod_vvisit_counterIeri164
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1976
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2712
mod_vvisit_counterLuna aceasta8047
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1296593

We have: 18 guests, 1 bots online
Azi: Apr 22, 2018

 

Muzeul Sătesc din Bozovici

 

Vineri, 22 august 2014, Asociația Culturală „Izvoare Almăjene”, împreună cu Primăria din Bozovici a (re)deschis „Muzeul Sătesc din Bozovici” în aceeași locație - ca și Muzeul Almăjului inaugurat în 1929, la inițiativa preotului Iosif Coriolan Buracu - în clădirea Preturii din Bozovici (fosta Judecătorie). Manifestarea a avut ca temă “Muzeul sătesc, punte de legătură între trecut și viitor” și a fost deschisă de Fanfara de copii din Bănia sub conducerea domnului Ion Albu.

În continuare, domnul Gheorghe Fulga, președintele Asociației Culturale „Izvoare Almăjene”, a prezentat succint scopul evenimentului, după care a fost dezvelită placa cu noul nume al muzeului, de către primarul comunei Bozovici, domnul Adrian Sergiu Stoicu. S-a oficiat o slujba religioasă de sfințire a așezământului care găzduiește muzeul, de către preoții Ioan Cherescu, Vasile Grecu și dr. Petrică Zamela, răspunsurile fiind date de către Corul Bisericii Ortodoxe din Bozovici, sub conducerea doamnei prof. Claudia Cherescu.

Pe holul noului muzeu, a fost organizată o expoziție de fotografii reprezentative din Almăj și o expoziție de cărți și publicații din Voivodina - Serbia, dedicată spiritualității românești și prezentată de către domnul prof. Gheorghe Rancu-Bodrog. Apoi, sub genericul „Almăjul - vatră strămoșească”, a urmat un scurt Simpozion, la care a participat un numeros public, inclusiv oaspeți din afara Văii Almăjului, luările de cuvânt marcând istoricul Muzeului Almăjului și importanța (re)deschiderii acestui muzeu, după care a avut loc vizitarea sălilor amenajate cu exponatele achiziționate până în prezent, precum și colecții particulare de artă populară. În cadrul muzeului a fost organizată și o expoziție de pictură religioasă realizată de către membrii „Centrului creștin pentru Tineret din Bozovici”, sub conducerea preotului dr. Petrică Zamela.

Manifestarea s-a terminat cu o masă festivă dată de către organizatori participanților la eveniment.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Banatul de Sud este străbătut de 4 văi principale: Valea Almăjului, Valea Berzavei, Valea Carasului si Valea Dunãrii Valea Almãjului sau Almăjul este una dintre cele mai caracteristice din aceste văi, deosebindu-se de toate celelalte nu numai prin conturui ei geografic, care defineste un tinut aparte, Tara Almăjului. ci si profilul ei sufletesc care defineste o lume aparte, lumea almăjenilor. Inchisă intre munti, ca intre zidurile de piatrã ale unei cetăti, drumurile de ...

prof. Nicolae Ursu
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan