Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi290
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1107
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9375
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297921

We have: 47 guests, 2 bots online
Azi: Apr 24, 2018

 

Comemorare Ion Ciocu (1914 - 1981)

 

Sâmbătă, 3 august 2013, în comuna Bozovici, a avut loc o manifestare de comemorare a Dascălului Ion Ciocu, om de cultură și dirijorul corului Bisericii Ortodoxe din Bozovici.

Evenimentul organizat de Asociaţia Izvoare Almăjene, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Primăria Bozovici şi Biserica Ortodoxă din Bozovici. a început cu dezvelirea și sfințirea, pe casa unde s-a născut, a unei plăci comemorative a dascălului Ioan Ciocu, urmată de o scurtă slujbă de pomenire la mormântul acestuia din Cimitirul Ortodox din Bozovici, oficiată de preoții Ion Cherescu și Vasile Grecu și cu participarea corului mixt al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, precum şi de simpozionul “Invățătorul și dirijorul Ion Ciocu și comunitatea din
Bozovici”, avându-l ca moderator pe domnul Gheorghe Fulga.

În cadrul simpozionului s-au prezentat lucrările:
- Copilaria si tinerețea - Mara Timea Iancu, elevă în clasa a XI-a, Liceul “Eftimie Murgu” din Bozovici,
- Perioada de maturitate - Comandor(r) Stamate Iancu,
- Activitatea corală și de dirijor - Prof. Claudia Cherescu - dirijoarea corului mixt al Bisericii Ortodoxe din Bozovici.

Au mai luat cuvântul, din partea familiei, judecător Cornel Ciocu, fiul lui Ion Ciocu, prof. Gheorghe Rancu și dl Daniel Magdu, reprezentant al Societăţii Culturale Româneşti “Tibiscus” din comuna Uzdin – Serbia, care s-au referit la prietenia dintre Ion Ciocu și învățătorul Petru Mezin din Uzdin, înv. Marin Jurchescu, prof. Pavel Panduru, înv. Constantin Becheru, prof.dr.ing. Alimpie Ignea.

La acțiune au participat membrii familiei învățătorului Ion Ciocu, numeroase personalităţi din zonă, mulți dintre cei care l-au cunoscut, precum şi reprezentanţi ai Societăţii Culturale Româneşti “Tibiscus” din comuna Uzdin – Serbia, din care a făcut parte și doamna Dorina Magdu, fiica învățătorului Petru Mezin.

Cu acest prilej a avut loc şi vernisajul unei expoziţii foto intitulată “Almăj - Voivodina” prezentată în foaierul clădirii asociaţiei, autorul fotografiilor fiind scriitorul Vasile Barbu.

Comemorarea s-a încheiat cu o vizită la Șopotu Vechi, la punctul muzeistic al prof. Gheorghe Rancu, după care, participanții s-au deplasat la Bârz, pentru protocol.

Despre Ioan_Ciocu.pdf

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Banatul de Sud este străbătut de 4 văi principale: Valea Almăjului, Valea Berzavei, Valea Carasului si Valea Dunãrii Valea Almãjului sau Almăjul este una dintre cele mai caracteristice din aceste văi, deosebindu-se de toate celelalte nu numai prin conturui ei geografic, care defineste un tinut aparte, Tara Almăjului. ci si profilul ei sufletesc care defineste o lume aparte, lumea almăjenilor. Inchisă intre munti, ca intre zidurile de piatrã ale unei cetăti, drumurile de ...

prof. Nicolae Ursu
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan