Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi283
mod_vvisit_counterIeri164
mod_vvisit_counterSapt. aceasta2052
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2712
mod_vvisit_counterLuna aceasta8123
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1296669

We have: 48 guests online
Azi: Apr 22, 2018

 

Grigorie Popiţi

Grigorie Popiţi s-a născut la 13 martie 1900 în comuna Pătaş. Este absolvent  al  Institutului Pedagogic ortodox român din Caransebeş şi al şcoalei de ofiţeri şi devine căpitan în Reg. 5 Vânători, de unde a fost detaşat în M.A.N. În anul 1947 (până la pensionarea din 1957), Grigore Popiţi este numit director al Arhivelor statului din Timişoara. Prin numirea lui în funcţia de director, începe să se contureze efectiv existenţa şi activitatea Arhivelor statului în Timişoara. Ca obiectiv pe termen lung, în conformitate cu legea arhivelor, noua direcţie îşi propunea să preia toate arhivele mai vechi de 30 ani, provenite de la instituţiile de stat, judeţene şi comunale din fostele judeţe Timiş-Torontal, Caraş şi Severin.
A fost vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Români din Banat. A colaborat la: Flacăra, Lumea copiilor, Universul Literar, Viaţa Literară, România militară, Cronica ilustrată, Românul, Banatul, Luceafărul, Fruncea, Suflet  nou, Vestul  etc. Dintre lucrările publicate, menţionăm: „Glasul Sufletului şi al Trupului”, ”Cântec din  fluier”, versuri,  ed. Libr. Cartea Romanească, Timişoara, 1935, „Românitatea graniţei militare bănăţene”, extras din Revista România Militară, Bucureşti, 1935, „Date  si documente bănăţene”, Timişoara, 1939.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Excelenta ideea unui asemenea site. O zona extrem de pitoreasca cu oameni exceptionali care inca stiu sa pastreze traditiile. Ma leaga extrem de multe de aceasta zona pentru ca atat mama mea cat si sotia mea sunt din Prilipet. Am petrecut momente frumoase acolo.

Petru Cristescu
Oct 05, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan