Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi127
mod_vvisit_counterIeri198
mod_vvisit_counterSapt. aceasta127
mod_vvisit_counterSapt. trecuta1913
mod_vvisit_counterLuna aceasta5422
mod_vvisit_counterLuna trecuta11384
mod_vvisit_counterTotal1280358

We have: 15 guests online
Azi: Mar 19, 2018

Bun venit!


Bine aţi venit pe site-ul Societăţii Culturale „Ţara Almăjului”!

Izolarea naturală datorată munţilor ce o împrejmuiesc, dar şi ca răscruce de drumuri între diferite imperii au generat nişte caracteristici specifice, care fac ca Ţara Almăjului să fie un ţinut distinct al Banatului.

Ne propunem să vă informăm cu sinceritate şi imparţiali, cu competenţă şi dăruire despre ceea ce înseamnă pentru noi şi sperăm că şi pentru dumneavoastră, această zonă considerată din cele mai vechi timpuri - o ŢARĂ.

Frumuseţea  peisajului şi păstrarea unor tradiţii arhaice într-un ţinut în care roata morii încă ne vrăjeşte cu acea mişcare ameţitoare care pare fără de sfârşit, pentru a pune în mişcare piatra care macină hrana pentru existenţă, dar şi timpul nostru, un ţinut în care nu prea bate vântul - la propriu – motiv pentru care se produce de multe ori inversiunea termică şi Bozoviciul devine polul frigului din România, iată câteva motive de cunoaştere a Văii Almăjului.

Aşadar, haideţi ca împreună cu noi, să descoperiţi frumuseţile Ţării Almăjului, să pătrundem în tainele locurilor şi a obiceiurilor străbune, să cunoaştem spiritul oamenilor, să ne bucurăm împreună de descoperirea unei lumi deosebite!

Ceea ce ni se pare evident este faptul că putem îmbunătăţi conţinutul acestui site numai cu sprijinul dumneavoastră şi de aceea, vă aşteptăm contribuţiile, cu mare drag!

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Într'un semicerc dela N, E. spre S. V,, pe o rază de 15-20 km, se întinde frumoasa ţară a Almajului, acoperită de păduri seculare, alternând cu livezi si ogoare întinse de grâu si porumb, străbătută cam diametral de sălbatecul curs al Nerei. Printre satele principale cuprinse în această regiune, amintim la rând: Bozovici, Borloveniu Vechi şi Nou, Patas, Prilipeţi, Prigor, Rudăria, Bania, Gârbovăţ, Şopotul Vechi şi Nou, Dalboseţ, Moceris si Lăpusnicu-Mare. Judecând numai după bogăţia solului cu îmbrăcămintea lui de păduri, livezi si cereale, se poate zice...

Ing. Ion Păsărică
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan