Cu o întârziere regretabilă, ce ne aparține, vă punem la dispoziție un poem încărcat de nostalgie, de imagini neconfundabile, de dor și poate ... despre o continuare la "Amintiri despre țărani"

Nedeia de la Dalboșeț

Oarna lui Plearcă ăl bătrân
sfredelește văzduhul,
trezește ciurezii din somn,

Actualizata prin bunavointa d-lui ing. Marin Adamescu (cele marcate cu albastru), caruia ii multumim si pe aceasta cale - descarcati aici!

În urma cu ceva timp, am lansat chemari referitoare la conservarea subgraiului din Almaj, precum si a toponimelor. Chemarea noastra poate nu a fost bine receptionata, însa speram, totusi, ca viitorul sa ne aduca raspunsuri documentate la cererea noastra. Nu putem sa nu remarcam faptul ca ...

Ne face placere sa va semnal aparitia unei noi carti, cu referiri si la Almaj, scrisa de...

Pentru evitarea „uitării”, a pierderii: amintirilor, tradiţiilor şi obiceiurilor, a vorbei, toponimelor şi într-un fel, a folclorului, toate favorizate de modernizare, dar şi de „grija” celor ...

Revista de cultura " ALMAJANA " este fondata de scriitorul Iosif Bacila in Tara Almajului , Romania , si apare in editia " pe hartie " avand ca editori Cercul literar-artistic al Liceului Teoretic " Eftimie Murgu " si Centrul Zonal de Invatamant Bozovici din Banat . Editia on - line este realizata prin colaborarea dintre editori si ARP - ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU.

© Țara Almăjului. Toate drepturile rezervate.| Termeni și condiții | Confidențialitate | Cookies