Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi465
mod_vvisit_counterIeri654
mod_vvisit_counterSapt. aceasta465
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2580
mod_vvisit_counterLuna aceasta8612
mod_vvisit_counterLuna trecuta9734
mod_vvisit_counterTotal1259636

We have: 37 guests online
Azi: Ian 22, 2018

Permis de conducere

 


Gheorghe Mailat, un ardelean născut la Feldioara (jud. Brașov), la 28 ianuarie 1884, a emigrat în Statele Unite în jurul anului 1910, unde a prestat diverse activități, printre altele, și cea de boxer (era mândru de faptul că avea o deformare a nasului în urma unei lovituri primite în timpul unui meci).
După război, revine în România și se stabilește la Bozovici, în jurul amului 1925, unde, împreună cu Bela Imbrea, înființează o asociaţie care făcea curse cu autobuze pentru călătorii care doreau să ajungă la Oraviţa şi la Iablaniţa. În Almanahul Almăjului din 1930, aflăm că zilnic erau curse poștale de autobuz pe ruta Bozovici – Oravița.
Deschide la Bozovici și un restaurant, situat în clădirea din colțul de vis-a-vis față de Primărie, clădire distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial (vezi imaginea atașată).
Avînd o nepoată la Detroit, care lucra la redacția ziarului ”Românul American”, după 1960, începe să primească acest ziar, de care era foarte mândru.
În ultima parte a vieții a lucrat ca paznic la Spitalul Raional din Bozovici.
Era un bun povestitor și obișnuia să intercaleze în discursul său câte un proverb american, pe care îl traducea și în română.
Credem că este interesant să vedem cum arăta un permis de conducere și legislația din domeniu, la începuturile acesteia.

Descarcati aici documentul.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Într'un semicerc dela N, E. spre S. V,, pe o rază de 15-20 km, se întinde frumoasa ţară a Almajului, acoperită de păduri seculare, alternând cu livezi si ogoare întinse de grâu si porumb, străbătută cam diametral de sălbatecul curs al Nerei. Printre satele principale cuprinse în această regiune, amintim la rând: Bozovici, Borloveniu Vechi şi Nou, Patas, Prilipeţi, Prigor, Rudăria, Bania, Gârbovăţ, Şopotul Vechi şi Nou, Dalboseţ, Moceris si Lăpusnicu-Mare. Judecând numai după bogăţia solului cu îmbrăcămintea lui de păduri, livezi si cereale, se poate zice...

Ing. Ion Păsărică
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan