Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi189
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1006
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9274
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297820

We have: 50 guests online
Azi: Apr 24, 2018

 

Diogene “Lelu” Bihoi

bihoi diogeneDiogene V. Bihoi, originar din Lăpuşnicu Mare, este născut în anul 1946. A absolvit Liceul Loga în anul 1963 şi Facultatea de Filologie a Universităţii de Vest din Timisoara, în 1968.
În perioada 1989-1992 a lucrat ca regizor la Teatrul German de Stat din Timisoara, unde a montat o serie de piese, precum: Cuvântări nerostite ale unor femei nestăpânite, de Christine Brückner, Două surori, de Hans Kehrer, Sufleurul fricii, de Matei Visniec, Ruzante, de Armin Stolper, Casa cu patru fete, de Ion Atlas. Între anii 2000-2001 a condus catedra de teatru a Colegiului National de Artă "Ion Vidu" din Timisoara.
Diogene V. Bihoi a fost omul care a înfiinţat Teatrul Studenţesc Thespis la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, unde s-au montat nenumarate piese şi s-au format o serie de studenţi în arta teatrului. Cu trupa de teatru studentesc "Thespis" a participat la festivaluri în ţară si străinătate şi a obtinut numeroase premii. În calitate de regizor, a preluat direcţia de scenă a numeroase spectacole, dintre care pot fi citate: Katharsis, de Matei Visniec (1993), Luna vine pe fereastră - pe texte din cotidianul "Evenimentul zilei" (1994), Patria animalelor, de Florentin Smarandache (1995), O noapte pierdută, pe texte de Ion Luca Caragiale, Libertate la Bremen, de Rainer Werner Fassbinder.
A decedat în anul 2001, la Timişoara.

 http://www.bjt.ro/bv/ScritoriBanateni/BIHOI_Diogene/Bihoi.Piese.pdf

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Banatul de Sud este străbătut de 4 văi principale: Valea Almăjului, Valea Berzavei, Valea Carasului si Valea Dunãrii Valea Almãjului sau Almăjul este una dintre cele mai caracteristice din aceste văi, deosebindu-se de toate celelalte nu numai prin conturui ei geografic, care defineste un tinut aparte, Tara Almăjului. ci si profilul ei sufletesc care defineste o lume aparte, lumea almăjenilor. Inchisă intre munti, ca intre zidurile de piatrã ale unei cetăti, drumurile de ...

prof. Nicolae Ursu
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan