Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi451
mod_vvisit_counterIeri654
mod_vvisit_counterSapt. aceasta451
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2580
mod_vvisit_counterLuna aceasta8598
mod_vvisit_counterLuna trecuta9734
mod_vvisit_counterTotal1259622

We have: 30 guests online
Azi: Ian 22, 2018

Diogene “Lelu” Bihoi

bihoi diogeneDiogene V. Bihoi, originar din Lăpuşnicu Mare, este născut în anul 1946. A absolvit Liceul Loga în anul 1963 şi Facultatea de Filologie a Universităţii de Vest din Timisoara, în 1968.
În perioada 1989-1992 a lucrat ca regizor la Teatrul German de Stat din Timisoara, unde a montat o serie de piese, precum: Cuvântări nerostite ale unor femei nestăpânite, de Christine Brückner, Două surori, de Hans Kehrer, Sufleurul fricii, de Matei Visniec, Ruzante, de Armin Stolper, Casa cu patru fete, de Ion Atlas. Între anii 2000-2001 a condus catedra de teatru a Colegiului National de Artă "Ion Vidu" din Timisoara.
Diogene V. Bihoi a fost omul care a înfiinţat Teatrul Studenţesc Thespis la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, unde s-au montat nenumarate piese şi s-au format o serie de studenţi în arta teatrului. Cu trupa de teatru studentesc "Thespis" a participat la festivaluri în ţară si străinătate şi a obtinut numeroase premii. În calitate de regizor, a preluat direcţia de scenă a numeroase spectacole, dintre care pot fi citate: Katharsis, de Matei Visniec (1993), Luna vine pe fereastră - pe texte din cotidianul "Evenimentul zilei" (1994), Patria animalelor, de Florentin Smarandache (1995), O noapte pierdută, pe texte de Ion Luca Caragiale, Libertate la Bremen, de Rainer Werner Fassbinder.
A decedat în anul 2001, la Timişoara.

 http://www.bjt.ro/bv/ScritoriBanateni/BIHOI_Diogene/Bihoi.Piese.pdf

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Într'un semicerc dela N, E. spre S. V,, pe o rază de 15-20 km, se întinde frumoasa ţară a Almajului, acoperită de păduri seculare, alternând cu livezi si ogoare întinse de grâu si porumb, străbătută cam diametral de sălbatecul curs al Nerei. Printre satele principale cuprinse în această regiune, amintim la rând: Bozovici, Borloveniu Vechi şi Nou, Patas, Prilipeţi, Prigor, Rudăria, Bania, Gârbovăţ, Şopotul Vechi şi Nou, Dalboseţ, Moceris si Lăpusnicu-Mare. Judecând numai după bogăţia solului cu îmbrăcămintea lui de păduri, livezi si cereale, se poate zice...

Ing. Ion Păsărică
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan