Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi198
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1015
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9283
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297829

We have: 52 guests online
Azi: Apr 24, 2018

 

Lângă ieslea minunată


Duminică, 15.12.2013, la Bozovici, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului concurs de colinde ,,Lângă ieslea minunată", în cadrul căruia a fost prezentată și o expoziţie de icoane realizate de elevi, ,,Icoana din sufletul meu". Organizatorii acestui festival au fost: Liceul Teoretic ,,Eftimie Murgu” Bozovici, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Caraş-Severin, în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului, Casa Corpului Didactic, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraș-Severin, Primăria Bozovici și Biserica Ortodoxă din Bozovici.

Festivalul face parte din proiectul ,,Credinţă, culoare, cuvânt şi cânt, revărsate într-un  gând", proiect avizat de MEN în CAEN - Anul 2013, Secțiunea A3, Poziția 8 și s-a bucurat de o largă participare, atât în ceea ce privește formațiile - de la școlile din Țara Almăjului - recunoscuți prin frumusețea portului popular, colendă și ches (accesorii obligatorii pentru colindători), dar și de la Satul Nou - Pancevo - Serbia, Săcele - Brașov, Turceni - Dolj și Varădia - Caraș-Severin, cât și în ceea ce privește publicul, sala Casei Naționale dovedindu-se neîncăpătoare.

Secțiunile festivalului au fost:

  • Grup vocal, clasele I - IV,
  • Grup vocal, clasele V - VIII,
  • Cor,
  • Interpreți vocali, clasele I - IV,
  • Interpreți vocali, clasele V - VIII.

Participanții au fost răsplătiți cu numeroase premii puse la dispoziție de organizatori dintre care amintim: Premiul special oferit de către Episcopia Caransebeșului și Premiul special oferit de către Primăria Bozovici.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Într'un semicerc dela N, E. spre S. V,, pe o rază de 15-20 km, se întinde frumoasa ţară a Almajului, acoperită de păduri seculare, alternând cu livezi si ogoare întinse de grâu si porumb, străbătută cam diametral de sălbatecul curs al Nerei. Printre satele principale cuprinse în această regiune, amintim la rând: Bozovici, Borloveniu Vechi şi Nou, Patas, Prilipeţi, Prigor, Rudăria, Bania, Gârbovăţ, Şopotul Vechi şi Nou, Dalboseţ, Moceris si Lăpusnicu-Mare. Judecând numai după bogăţia solului cu îmbrăcămintea lui de păduri, livezi si cereale, se poate zice...

Ing. Ion Păsărică
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan