Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi127
mod_vvisit_counterIeri363
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1161
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2580
mod_vvisit_counterLuna aceasta9308
mod_vvisit_counterLuna trecuta9734
mod_vvisit_counterTotal1260332

We have: 56 guests online
Azi: Ian 24, 2018

Lângă ieslea minunată


Duminică, 15.12.2013, la Bozovici, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului concurs de colinde ,,Lângă ieslea minunată", în cadrul căruia a fost prezentată și o expoziţie de icoane realizate de elevi, ,,Icoana din sufletul meu". Organizatorii acestui festival au fost: Liceul Teoretic ,,Eftimie Murgu” Bozovici, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Caraş-Severin, în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului, Casa Corpului Didactic, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraș-Severin, Primăria Bozovici și Biserica Ortodoxă din Bozovici.

Festivalul face parte din proiectul ,,Credinţă, culoare, cuvânt şi cânt, revărsate într-un  gând", proiect avizat de MEN în CAEN - Anul 2013, Secțiunea A3, Poziția 8 și s-a bucurat de o largă participare, atât în ceea ce privește formațiile - de la școlile din Țara Almăjului - recunoscuți prin frumusețea portului popular, colendă și ches (accesorii obligatorii pentru colindători), dar și de la Satul Nou - Pancevo - Serbia, Săcele - Brașov, Turceni - Dolj și Varădia - Caraș-Severin, cât și în ceea ce privește publicul, sala Casei Naționale dovedindu-se neîncăpătoare.

Secțiunile festivalului au fost:

  • Grup vocal, clasele I - IV,
  • Grup vocal, clasele V - VIII,
  • Cor,
  • Interpreți vocali, clasele I - IV,
  • Interpreți vocali, clasele V - VIII.

Participanții au fost răsplătiți cu numeroase premii puse la dispoziție de organizatori dintre care amintim: Premiul special oferit de către Episcopia Caransebeșului și Premiul special oferit de către Primăria Bozovici.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Banatul de Sud este străbătut de 4 văi principale: Valea Almăjului, Valea Berzavei, Valea Carasului si Valea Dunãrii Valea Almãjului sau Almăjul este una dintre cele mai caracteristice din aceste văi, deosebindu-se de toate celelalte nu numai prin conturui ei geografic, care defineste un tinut aparte, Tara Almăjului. ci si profilul ei sufletesc care defineste o lume aparte, lumea almăjenilor. Inchisă intre munti, ca intre zidurile de piatrã ale unei cetăti, drumurile de ...

prof. Nicolae Ursu
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan