Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi133
mod_vvisit_counterIeri363
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1167
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2580
mod_vvisit_counterLuna aceasta9314
mod_vvisit_counterLuna trecuta9734
mod_vvisit_counterTotal1260338

We have: 56 guests online
Azi: Ian 24, 2018

Aniversarea învățătorului MARIN JURCHESCU

Manifestarea a avut loc într-o ambianță plăcută la parterul fostei Judecătorii din Bozovici, cu o expoziție de fotografii din Țara Almăjului și diplome obținute de sărbătorit cu diferite prilejuri și a beneficiat de o largă participare a foștilor elevi, coriști din corurile pe care le-a dirijat, foști colegi, prieteni și vecini, invitați de pe alte meleaguri, precum și mass-media.

Aniversarea a început cu o prezentare a personalității învățătorului MARIN JURCHESCU de către d-l Gheorghe Fulga, președintele Asociației culturale ,,IZVOARE ALMĂJENE” din Bozovici, care a conținut o scurtă biografie urmată de realizările acestuia pe plan educativ și cultural, mai ales în ceea ce privește activitatea de dirijor de coruri și alte formații muzicale din Bozovici și zona Almăjului.

În continuare, preotul Ion Cherescu, paroh la Biserica Ortodoxă din Bozovici, a detaliat activitatea de dirijor de cor a sărbătoritului, mai ales în ceea ce privește Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici.

O scrisoare deschisă, deosebit de emoționantă, din partea unor vechi coriști ai Corului Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, a fost prezentată de către domnul Gheorghe Fulga.

Apoi a luat cuvântul dna prof. Nicoleta Marcu, președinta Asociației Învățătorilor din județul Caraș-Severin, care și-a exprimat întreaga considerație pentru activitatea desfășurată de sărbătorit, mai ales aflând că mama dânsei fusese elevă la Liceul din Bozovici și l-a avut ca profesor de muzică. I-a înmânat, domnului învățător, o diplomă de apreciere a întregii activități din partea Asociației Învățătorilor din județul Caraș-Severin, precum și o diplomă din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraș-Severin - director prof. Gheorghe Țunea, pentru merite deosebite în activitatea culturală.


Au mai înmânat diplome de excelență, d-l învățător Gheorghe Rancu, din partea revistei ”Almăjul” din Șopotu Nou, Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici - din partea Primăriei Bozovici, Gina Ștefancu - din partea Asociației culturale ,,IZVOARE ALMĂJENE” din Bozovici, precum și d-l Mihai Chiper - din partea revistei ”Arcadia” și a ”Cenaclului «Virgil Birou»” din Anina care a oferit o plachetă cu Simeringul Bănățean.
În continuare, cuvinte din inimă au rostit unii dintre foștii elevi ai sărbătoritului și i-am aminti pe: Elisabeta Oberșterescu, Alimpie Ignea, Iosif Băcilă, Pavel Panduru, Dănilă Sitaru, Dumitru (Mita) Luca, Brândușa (Dușa) Stoinel/Aldescu.

O surpriză a evenimentului a fost creată de prof. Iosif Băcilă care ne-a permis audierea unor înregistrări a precesnei ”Lăudați pe Dumnezeu” în interpretarea Corului Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, precum și a două melodii populare din Banat interpretate de Ion Stan - Tănănacu din Prigor și Petru Vlădia din Rudăria.

Manifestarea s-a terminat cu o masă festivă a participanților.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Banatul de Sud este străbătut de 4 văi principale: Valea Almăjului, Valea Berzavei, Valea Carasului si Valea Dunãrii Valea Almãjului sau Almăjul este una dintre cele mai caracteristice din aceste văi, deosebindu-se de toate celelalte nu numai prin conturui ei geografic, care defineste un tinut aparte, Tara Almăjului. ci si profilul ei sufletesc care defineste o lume aparte, lumea almăjenilor. Inchisă intre munti, ca intre zidurile de piatrã ale unei cetăti, drumurile de ...

prof. Nicolae Ursu
Mar 10, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan