Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi212
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1029
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9297
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297843

We have: 52 guests online
Azi: Apr 24, 2018

 

Aniversarea învățătorului MARIN JURCHESCU

Manifestarea a avut loc într-o ambianță plăcută la parterul fostei Judecătorii din Bozovici, cu o expoziție de fotografii din Țara Almăjului și diplome obținute de sărbătorit cu diferite prilejuri și a beneficiat de o largă participare a foștilor elevi, coriști din corurile pe care le-a dirijat, foști colegi, prieteni și vecini, invitați de pe alte meleaguri, precum și mass-media.

Aniversarea a început cu o prezentare a personalității învățătorului MARIN JURCHESCU de către d-l Gheorghe Fulga, președintele Asociației culturale ,,IZVOARE ALMĂJENE” din Bozovici, care a conținut o scurtă biografie urmată de realizările acestuia pe plan educativ și cultural, mai ales în ceea ce privește activitatea de dirijor de coruri și alte formații muzicale din Bozovici și zona Almăjului.

În continuare, preotul Ion Cherescu, paroh la Biserica Ortodoxă din Bozovici, a detaliat activitatea de dirijor de cor a sărbătoritului, mai ales în ceea ce privește Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici.

O scrisoare deschisă, deosebit de emoționantă, din partea unor vechi coriști ai Corului Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, a fost prezentată de către domnul Gheorghe Fulga.

Apoi a luat cuvântul dna prof. Nicoleta Marcu, președinta Asociației Învățătorilor din județul Caraș-Severin, care și-a exprimat întreaga considerație pentru activitatea desfășurată de sărbătorit, mai ales aflând că mama dânsei fusese elevă la Liceul din Bozovici și l-a avut ca profesor de muzică. I-a înmânat, domnului învățător, o diplomă de apreciere a întregii activități din partea Asociației Învățătorilor din județul Caraș-Severin, precum și o diplomă din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraș-Severin - director prof. Gheorghe Țunea, pentru merite deosebite în activitatea culturală.


Au mai înmânat diplome de excelență, d-l învățător Gheorghe Rancu, din partea revistei ”Almăjul” din Șopotu Nou, Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici - din partea Primăriei Bozovici, Gina Ștefancu - din partea Asociației culturale ,,IZVOARE ALMĂJENE” din Bozovici, precum și d-l Mihai Chiper - din partea revistei ”Arcadia” și a ”Cenaclului «Virgil Birou»” din Anina care a oferit o plachetă cu Simeringul Bănățean.
În continuare, cuvinte din inimă au rostit unii dintre foștii elevi ai sărbătoritului și i-am aminti pe: Elisabeta Oberșterescu, Alimpie Ignea, Iosif Băcilă, Pavel Panduru, Dănilă Sitaru, Dumitru (Mita) Luca, Brândușa (Dușa) Stoinel/Aldescu.

O surpriză a evenimentului a fost creată de prof. Iosif Băcilă care ne-a permis audierea unor înregistrări a precesnei ”Lăudați pe Dumnezeu” în interpretarea Corului Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, precum și a două melodii populare din Banat interpretate de Ion Stan - Tănănacu din Prigor și Petru Vlădia din Rudăria.

Manifestarea s-a terminat cu o masă festivă a participanților.

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Excelenta ideea unui asemenea site. O zona extrem de pitoreasca cu oameni exceptionali care inca stiu sa pastreze traditiile. Ma leaga extrem de multe de aceasta zona pentru ca atat mama mea cat si sotia mea sunt din Prilipet. Am petrecut momente frumoase acolo.

Petru Cristescu
Oct 05, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan