Statistici
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi214
mod_vvisit_counterIeri817
mod_vvisit_counterSapt. aceasta1031
mod_vvisit_counterSapt. trecuta2197
mod_vvisit_counterLuna aceasta9299
mod_vvisit_counterLuna trecuta13610
mod_vvisit_counterTotal1297845

We have: 52 guests online
Azi: Apr 24, 2018

 

Dezvelirea bustului profesorului Ovid David Blidariu la Liceul Teoretic din Bozovici

 

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, în fața Liceului Teoretic din Bozovici, a fost dezvelit bustul profesorului Ovid David Blidariu, întemeietorul acestui liceu, operă a sculptorului Mihai Ecobici.

Deși vremea a fost deosebit de nefavorabilă, un număr mare de foști elevi, colaboratori apropiați ai profesorului, cadre didactice și actuali elevi ai liceului, au ținut să participe la acest eveniment. Au fost prezenți dna prof. Diana Otiman, fiica prof. David Blidariu, d-l academician Ion Păun Otiman, ginerele acestuia și d-l Mihai Ecobici, sculptorul bustului.

Cuvântul de deschidere la avut prof. Simion Tudor de la Liceul Teoretic din Bozovici, care s-a implicat la realizarea monumentului.

Un sobor de preoți, format din preot Ion Cherescu, preot Vasile Grecu, preot dr. Petrică Zamela și preot Iosif Surulescu au făcut o slujbă de sfințire a monumentului, după care, dna prof. Diana Otiman, în cuvinte calde și pline de nostalgie, a evocat memoria tatălui său, precum și meritele avute în edificarea liceului și în general, a vieții spirituale românești.

A luat cuvântul și d-l prof. Alimpie Ignea, fost elev al profesorului, care a punctat câteva dintre datele importante din viața celui care i-a fost dascăl și câteva amintiri din viața de elev.

În încheiere, d-l acad. Ion Păun Otiman a subliniat importanța ctitoriei prof. David Blidariu pentru Almăj, atât pentru cei care au absolvit liceul și care au devenit personalități importante, dar în general oameni cu o cultură și o educație solidă, cât și pentru actualii și viitorii elevi, ca lăcaș de educație și formare pentru următoarele generații. A adus mulțumiri participanților la eveniment: colaboratori, foști elevi și tuturor celor prezenți.

Manifestarea s-a încheiat cu mulțumirile adresate de prof. Simion Tudor tuturor celor prezenți la acest evenimet.

Citiți mai departe...

 

Ultimele articole

Cele mai citite

Hai cu noi pe facebook!
Parteneri media

Ziua de vest
Banaterra

Ziare Timisoara - toate stirile din timisoara aici!

Impresiile dvs.
Excelenta ideea unui asemenea site. O zona extrem de pitoreasca cu oameni exceptionali care inca stiu sa pastreze traditiile. Ma leaga extrem de multe de aceasta zona pentru ca atat mama mea cat si sotia mea sunt din Prilipet. Am petrecut momente frumoase acolo.

Petru Cristescu
Oct 05, 2011
Parteneri
Giroc-Chisoda
Comunitatea online a locuitorilor din Giroc si Chisoda
Valea Almajului
Informatii utile despre Valea Almajului
Ziare Timisoara
Ziare Timisoara - toate stirile din Timisoara aici!
Dumbravita Timis
Comunitatea online a locuitorilor din Dumbravita, jud Timis.
Repere Almajene
Informatii despre Valea Almajului (fostul site silviuvelcota.com)
Legaturi utile
Frumusetile naturale ale Banatului
cu localitătile climatice-balneare si cataractele Dunării de Ing. Ion Păsărică
In afara gloriei
de Ion Marin Almajan
Matusa mea Maria Theresia
de Ion Marin Almajan