Bine aţi venit pe site-ul Societăţii Culturale „Ţara Almăjului”!

Izolarea naturală datorată munţilor ce o împrejmuiesc, dar şi ca răscruce de drumuri între diferite imperii au generat nişte caracteristici specifice, care fac ca Ţara Almăjului să fie un ţinut distinct al Banatului.

Ne propunem să vă informăm cu sinceritate şi imparţiali, cu competenţă şi dăruire despre ceea ce înseamnă pentru noi şi sperăm că şi pentru dumneavoastră, această zonă considerată din cele mai vechi timpuri - o ŢARĂ.

Frumuseţea  peisajului şi păstrarea unor tradiţii arhaice într-un ţinut în care roata morii încă ne vrăjeşte cu acea mişcare ameţitoare care pare fără de sfârşit, pentru a pune în mişcare piatra care macină hrana pentru existenţă, dar şi timpul nostru, un ţinut în care nu prea bate vântul - la propriu – motiv pentru care se produce de multe ori inversiunea termică şi Bozoviciul devine polul frigului din România, iată câteva motive de cunoaştere a Văii Almăjului.

Aşadar, haideţi ca împreună cu noi, să descoperiţi frumuseţile Ţării Almăjului, să pătrundem în tainele locurilor şi a obiceiurilor străbune, să cunoaştem spiritul oamenilor, să ne bucurăm împreună de descoperirea unei lumi deosebite!

Ceea ce ni se pare evident este faptul că putem îmbunătăţi conţinutul acestui site numai cu sprijinul dumneavoastră şi de aceea, vă aşteptăm contribuţiile, cu mare drag!