A aparut Revista Nedeia din 2018. Pentru a o descarca în format electronic faceți click pe link-urile de mai jos.

Attachments:
Download this file (G_nedeia11_coperta.p65.pdf)G_nedeia11_coperta.p65.pdf[ ]975 kB
Download this file (G_nedeia11_nedeia11.p65.pdf)G_nedeia11_nedeia11.p65.pdf[ ]12783 kB

SOCIETATEA CULTURALĂ “ŢARA ALMĂJULUI” vă invită să luaţi parte la tradiţionalul Bal al Almãjenilor care va avea loc vineri, 16 februarie 2018, cu începere de la ora 19.00, la Restaurantul Senator din Timişoara.

A aparut Revista Almajana nr. 1-2 din 2017.

A aparut Revista Almajana nr. 3-4 din 2017.

SOCIETATEA CULTURALĂ “ŢARA ALMĂJULUI” vă invită să luaţi parte la tradiţionalul Bal al Almãjenilor care va avea loc vineri, 24 februarie 2017, cu începere de la ora 20, la Restaurantul Senator din Timişoara.

Am adaugat pe site ultima aparitie a Revistei Almajana, nr. 3-4 (61-62), Iulie-Decembrie 2016.

La inițiativa profesorului Pavel Panduru, autor al multor monografii și materiale istorice privind Almăjul, au fost realizate mai multe busturi și dezvelite plăci comemorative ale personalităților din arealul Prigorului, desigur cu sprijinul primăriei Prigor, al bisericilor ortodoxe, al altor organisme, dar și cu ajutorul locuitorilor din zonă.

Am adăugat pe site ultimul număr al publicației Almăjana la secțiunea dedicată revistei. Acest număr îl puteți descărca si accesand imaginea de mai sus.

Marile plăgi ecologice ale României, generate din lăcomie, nepăsare și corupție, care atacă din ce în ce mai puternic pământul, peisajul, habitatul și, tot mai grav, istoria noastră, iată a ajuns, din păcate, să loveaseă și în singurele și extrem de puține zone sănătoase din țara noastră, mai precis în Țara Almajului sau

Problema microhidrocentralelor pe râurile de munte: distrug biodiversitatea din ariile protejate și habitate. Pentru pești, vidre și în general, pentru viața animalelor salbatice este o amenințare, ca să nu mai vorbim și de...

SOCIETATEA CULTURALĂ “ŢARA ALMĂJULUI” vă invită să luaţi parte la tradiţionalul Bal al Almãjenilor care va avea loc vineri, 11 martie 2016, cu începere de la ora 20, la Restaurantul Senator din Timişoara.

Atmosfera va fi asigurată de îndrăgiții interpreți de muzică populară Petrică Miulescu Irimică și Mihaela Petrovici. Prețul unei invitații este 150 lei, dar pentru a reînvia tradiția portului bătrânesc, cei ce vin imbrăcați în straie populare vor achita doar 100 lei!
Vă aşteptăm cu drag!

Am adăugat pe site ultimul număr al publicației Almăjana la secțiunea dedicată revistei. Acest număr îl puteți descărca si...

Editia jubiliara a Balului Almajenilor, a XX-a, a reunit vineri, 20 februarie, aproape 500 de participanti intr-o atmosfera de sarbatoare, in care jocul popular, muzica, voia buna si dragostea fata de valorile autentice si traditionale almajene,

Am adăugat pe site ultimul număr al publicației Almăjana la secțiunea dedicată revistei. Acest număr îl puteți descărca si accesand imaginea de mai sus.

Am adaugat pe site ultima aparitie a Revistei Almajana, nr. 3-4 (53-54), Iulie-Decembrie 2014.

Dacă încă nu ați redirecționat cei 2% din impozitul pe venit și doriți să sprijiniți activitatea Societății Culturale Țara Almăjului, vă invităm să ne contactați la tel. 0726185383 până la data de 25 mai 2014 pentru detaliile necesare.

Conform codului fiscal orice contribuabil poate directiona 2% din impozitul pe venit platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala doreste. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat.

...prilejuită de împlinirea a 15 ani de apariţie neîntreruptă a revistei, va avea loc vineri, 25 aprilie 2014, ora 12.00, la sediul Asociaţiei „Izvoare almăjene” din BOZOVICI.

Organizatorii: Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” – Bozovici, Societatea Culturală „Ţara Almăjului” – Timişoara, Asociaţia „Almăj pro Lyceum”, Asociaţia „Izvoare almăjene”, Revista „Almăjana” vă invită să luați parte la acest eveniment care va cuprinde:...

Dr. Vasile Miculescu: „Nu se putea face un rău mai mare pentru Almăj decât desfiinţarea spitalului din Bozovici!”

Centrul de Sănătate Multifuncţional Bozovici, cu regim de Centru de Zi, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Reşiţa, a fost supraaglomerat astăzi, medicul Vasile Miculescu consultând şi tratând până în jurul orelor amiezii peste 30 de pacienţi din localitate sau veniţi din satele aflate în jurul comunei din Valea Almăjului.


Am adăugat pe site ultimul număr al publicației Almăjana la secțiunea dedicată revistei. Acest număr îl puteți descărca accesand imaginea de mai sus.

 

© Țara Almăjului. Toate drepturile rezervate.| Termeni și condiții | Confidențialitate | Cookies